Ακρυλικός Στόκος Σιλικονούχος βαφόμενος

ΚΩΔΙΚΟΣ : agg.133
1,70 €
με ΦΠΑ
ΤΙΜΗ ESHOP
Σιλικονούχος βαφόμενος

Σφραγιστικό λευκού χρώματος, ακρυλικής βάσης, χωρίς διαλύτες, με υψηλή ελαστικότητα. Είναι κατάλληλος για τη σφράγιση αρμών περιμετρικά σε κουφώματα από αλουμίνιο, ξύλο και βαμμένο σίδερο. Είναι απαραίτητος στους ελαιοχρωματιστές για την πλήρωση αρμών, αφού καλύπτει τριχοειδείς ρωγμές σε τοίχους, μετά το αστάρωμα και πριν από τη βαφή με πλαστικά ή ακρυλικά χρώματα. Διακρίνεται για την υψηλή του πρόσφυση και τη διατήρηση της ελαστικότητάς του. Η βαφή του εξωτερικά θα πρέπει να γίνεται με ελαστομερή ακρυλικά χρώματα, π.χ. D-80 HYDROSTOP ELASTIC, THERMOELASTIC COLOUR, για αποφυγή ρηγματώσεων στην επιφάνεια του χρώματος.

Παράδοση : 1 έως 3 ημέρες
Συσκεύασια
Καλέστε μας +30 2110130730

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Λευκό σφραγιστικό, σχεδόν άοσμο, χωρίς διαλύτες, με υψηλή ελαστικότητα που διαρκεί. Παρουσιάζει ισχυρή πρόσφυση ακόμη και σε πολύ πορώδεις επιφάνειες (σοβά, μπετόν) χωρίς αστάρι. Έχει μεγάλη αντοχή στη γήρανση, δεν επηρεάζεται από το αλκαλικό περιβάλλον των αρμών και βά-φεται αφού στερεοποιηθεί.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ο ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ της DUROSTICK προσφέρεται για ελαστικές σφραγίσεις σε οικοδομικές εφαρμογές, πλάτους 1-20mm. Προσφύεται σε όλα σχεδόν τα δομικά υλικά, όπως μπετόν, σοβά, γύψο, τούβλα, ξύλο, αλουμίνιο (εικ.1), βαμμένο σίδερο κ.ά. Είναι απαραίτητος σε ελαιοχρωματιστές για την πλήρωση αρμών, αφού καλύπτει τριχοειδείς ρωγμές σε τοίχους, μετά το αστάρωμα και πριν από τη βαφή με πλαστικά ή ακρυλικά χρώματα. Παλαιά σφραγιστικά, αφού αποξηλωθούν, μπορούν να σφραγιστούν εκ νέου με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΤΟΚΟ βαφής. Συνιστάται σε αλουμι-νάδες και σε μαραγκούς, για τη σφρά-γιση αρμών περιμετρικά μεταξύ κάσας (εικ.2) και μπετόν ή σοβά, δημιουργώντας, αφού στεγνώσει, επιφάνεια του υλικού έτοιμη για βαφή. Συνιστάται και για την κάλυψη επιφανειακών ρωγμών 0,5-1mm με τη βοήθεια μεταλλικής σπάτουλας, σε ταράτσες που πρόκειται να στεγανοποιηθούν με ελαστομερή υλικά (Νο39, TECHNOPROOF ή DS-220 της DUROSTICK).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Η DUROSTICK προτείνει για στήριξη και στεγανοποίηση περιμετρικά σε κάσες από αλουμίνιο, ξύλο, PVC εσωτερικά, αλλά κυρίως εξωτερικά το ελαστομερές σφραγιστικό και συγκολλητικό DS POLYMER 32 αποχρώσεων και DUROWOOD DS POLYMER 10 αποχρώσεων ξύλου (ιδανικό και για έγχρωμες αλουμινοκατασκευές).ΤΡOΠΟΣΧΡΗΣΗΣ1. Προετοιμασία επιφάνειας.Το υπόστρωμα πρέπει να είναι σταθερό, καθαρό, χωρίς σκόνες και λάδια. Σαθρά σημεία αρμών απομακρύνονται με στοκαδόρο ή με ειδική σπάτουλα αφαίρεσης σφραγιστικών. 2. ΕφαρμογήΤοποθετούμε τη φύσιγγα στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΦΥΣΙΓΓΑΣ βαρέως τύπου της DUROSTICK και κόβουμε το ακροφύσιο λοξά, οδηγώντας τη φύσιγγα υπό γωνία 45° ως προς τον άξονα του αρμού, γεμίζοντάς τον χωρίς να εγκλωβίζεται αέρας. Για τοποθέτηση σε αρμούς περιμετρικά σε κάσες, συνιστάται πριν από την εφαρμογή η το-ποθέτηση χαρτοταινίας, ακολούθως η πλήρωση του αρμού με τον ακρυλικό στόκο και η λείανση του υλικού με το δάχτυλο, αφού προηγουμένως εμβαπτιστεί σε νερό. Η χαρτοταινία μετά την εφαρμογή αφαιρείται πριν το υλικό στεγνώσει τελείως.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣΧΡΗΣΗΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Δεν συνιστάται για σημεία μόνιμα εμβαπτισμένα στο νερό.Η βαφή του ακρυλικού στόκου με πλαστικά ή ακρυλικά χρώματα υψηλής περιεκτικότητας σε πιγμέντα μπορεί να προκαλέσει ρηγματώσεις στην επιφάνεια του χρώματος.Η βαφή του εξωτερικά θα πρέπει να γίνεται με ελαστομερή ακρυλικά χρώματα, π.χ.D-80 HYDROSTOP ELASTIC, THERMOELASTIC COLOUR, για αποφυγή ρηγματώσεων στην επιφάνεια του χρώματος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Μετά τη χρήση, καθαρίστε το ρύγχος και τα εργαλεία με νερό.

agg.133

Χαρακτηριστικά

Θερμοκρασιακή αντοχή
Aπό -20°C έως +80°C
Θερμοκρασία εφαρμογής
Aπό +5°C έως +35°C
Χρόνος στεγνώματος
Μία-δύο ώρες (στην αφή), ανάλογα τη θερμοκρασίακαι την υγρασία του περιβάλλοντος
Χρόνος τελικής ωρίμανσης
Μία-τρεις ημέρες, ανάλογα με το βάθος του αρμού και την υγρασία
Χρόνος σχηματισμού επιφανειακού υμένα
5 λεπτά
Δυνατότητα παραμόρφωσης αρμού
Περίπου 10%

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

isbn
5204277606452